06 466 11 860 info@rijschoolbaas.nl

Je wilt je motorrijbewijs halen en zoekt een goede en betrouwbare rijschool met een hoog slagingspercentage? Dan ben je bij rijschool BAAS aan het juiste adres, er kan bij ons met praktijklessen begonnen worden vanaf 20 jaar voor het A2 (voor lichtere motoren) en A rijbewijs ( voor alle motoren). Een theoriecertificaat, of een geldig rijbewijs B (personenauto) is echter wel noodzakelijk om motorrijles te kunnen nemen.

We raden je wel aan om zo snel mogelijk je motor-theoriecertificaat te behalen wanneer je praktijklessen volgt zodat je het certificaat hebt als je klaar bent voor je praktijkexamen. Het gebeurd namelijk maar wat te vaak dat een leerling klaar is om het praktijkexamen te gaan doen maar dit niet kan afleggen omdat het theoriecertificaat nog niet behaald is.

Je kan kiezen voor losse rijlessen of een pakket rijlessen. Het voordeel van een pakket is dat je niet steeds contant geld mee hoeft te nemen of te pinnen en een korting krijgt op het totaalbedrag. De praktijklessen zijn met een vaste instructeur. Je bent verzekerd van zijn/haar volle aandacht. De rijlessen die je afneemt bestaat uit anderhalf uur waarin jij rijdt. Er wordt door de instructeur niet aan koffiepauzes, boodschappen e.d. gedaan. Wanneer de instructeur, door welke reden dan ook, te laat bij jouw aankomt voor je rijles zal de tijd die je misloopt in een volgende les worden ingehaald. De lessen worden in overleg gepland, het is mogelijk om ‘s morgens, overdag, ’s avonds en in het weekend te rijden.
Tijdens je rijlessen leren we je rijden volgens de normen en richtlijnen van het CBR. Dit betreft ook een aantal bijzondere manoeuvres. Wanneer blijkt dat er punten zijn waar je extra aandacht nodig hebt zal daar uiteraard meer op geoefend worden. Je rijdt steeds op dezelfde motor. Je zal altijd les krijgen van dezelfde rij-instructeur (tenzij je ontevreden bent natuurlijk). De instructeur houdt voor elke leerling een lesschema bij, waarop je je vorderingen precies kunt zien.

Op ongeveer twee derde van je rij-opleiding kan je ervoor kiezen om een Tussentijdse Toets af te leggen. Tijdens deze Tussentijdse Toets wordt beoordeeld hoe ver je bent in je rij-opleiding. Bovendien ligt het slagingspercentage voor het praktijkexamen 20% hoger ná het afnemen van een Tussentijdse Toets tijdens de rij-opleiding.

Het moment van examen doen wordt in overleg tussen jouw en je instructeur vastgesteld. Het is zowel in jouw als in ons belang dat je rij-opleiding en examen in een reëel tijdsbestek plaatsvindt. Het examen wordt zo spoedig mogelijk aangevraagd waarbij door onze instructeurs rekening wordt gehouden met de tijd tussen aanvragen van het examen en het examen zelf. Het is bij Rijschool BAAS mogelijk om binnen 18 werkdagen, na aanvraag, examen te doen. Dus mocht je onverhoopt toch zakken voor je praktijkexamen kan je het snel nog eens proberen.

Het praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen, namelijk:

 • Voertuigbeheersing (de bijzondere manoeuvres).
 • Verkeersdeelname (het rijden).

Voor het 1e examen (bijzondere manoeuvres) moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor de motor of een rijbewijs B (auto. Voor het 2e examen (het rijden) moet je je motor-theoriecertificaat hebben behaalt voordat je kunt afrijden.

Als je al een tijdje geleden je rijbewijs gehaald hebt, maar je toch niet zeker genoeg voelt om zelfstandig de weg op te gaan, of wanneer je tijdens het rijden merkt dat er situaties zijn waarin je je niet op je gemak voelt, kun je bij Rijschool BAAS een opfriscursus volgen. Je bepaalt dan in overleg met de instructeur hoeveel lessen je gaat volgen, en welke onderdelen in elk geval aan bod moeten komen. (Bijvoorbeeld invoegen op de snelweg of het weer op peil brengen van je bijzondere manoeuvres).

Een opfriscursus is ook uitermate geschikt voor mensen die al een tijd niet meer hebben gereden of niet gewend zijn aan het drukke verkeer in bijvoorbeeld een nieuwe woonplaats. Met een instructeur achter je om je, waar nodig, te ondersteunen en te begeleiden leer je weer wennen aan het rijden op een motor en omgaan met al het andere verkeer op de weg. Vaak is een klein aantal (3 tot 5) herhalingslessen al genoeg om weer zelfverzekerd de weg op te gaan.

Beoordelingen

  positive review  Goede lessen, duidelijke uitleg maar ook gezellige gesprekken in de auto! Heel erg bedankt voor alles Stephan, het was super! �

  Isabelle Tiems Avatar Isabelle Tiems
  september 6, 2017

  positive review  Na veel negatieve ervaringen bij andere rijscholen ben ik bij Stephan van rijschool BAAS beland: top instructeur!! Altijd geduldig, duidelijk en natuurlijk gezellig. Ben super blij met het behalen van mijn rijbewijs en ga nu zelfverzekerd de weg op. Dankjewel Stephan! 🚀

  Gigi Van Erven Dorens Avatar Gigi Van Erven Dorens
  september 28, 2021

  positive review  Rijschool Baas is gewoon een geweldig fijne rijschool. Bijna de helft van mijn vriendengroep is er over de jaren heen afgereden. Mijn instructrice Cindy was echt een toppertje, veel mee kunnen lachen en van geleerd. Blijft ook rustig en is gewoon heel prettig in de omgang en heeft ook gewoon een heel lekker wagentje. Simpelweg een aanrader!

  Tonnie Van der Hulst Avatar Tonnie Van der Hulst
  juli 24, 2021

Veel gestelde vragen

Bieden jullie ondersteuning aan faalangst en verkeerstrauma's?

Rijschool Baas gebruikt een methode om mensen die om wat voor reden dan ook niet meer op een motor durven te stappen hier overheen te helpen. Deze methode hebben onze instructeurs tijdens een extra opleiding geleerd. De toegepaste methode is afhankelijk van de oorzaak en is over het algemeen gebaseerd op het opnieuw beleven van de traumatische ervaring en daaropvolgend verwerken.

Tevens is er een methode ontwikkeld om rijexamenangst te leren beheersen. We luisteren dan naar de betreffende leerling en zullen zoeken naar manieren om de examenvrees te verhelpen of om deze te beheersen. Het is namelijk niet altijd zo dat je een “tabletje” neemt en al je angst weg is. Informeer bij de Rijschool naar de mogelijkheden voor mensen met verkeerstrauma’s of rijexamenangst.

Bieden jullie een 6 of 10 daagse rijopleiding?
Als je niet zoveel tijd hebt om een “normale” rijopleiding te volgen, of je gewoon snel in het bezit wilt komen van je rijbewijs is een 6 of 10 daagse rijopleiding misschien iets voor jou! Deze supersnelle, intensieve opleiding geeft je de gelegenheid in korte tijd je rijbewijs te halen. Je examen wordt direct aangevraagd bij het CBR. Voor aanvang van je rijopleiding weet je op welk tijdstip en welke datum je examen is.

Met je rij-instructeur bespreek wanneer je de rijlessen wilt volgen. Vanwege de duur van de rijopleiding kun je starten met praktijklessen zodra je in het bezit bent van een theoriecertificaat.

Ik heb al een tijdje niet gereden, hebben jullie ook een opfriscursus?

Als je al een tijdje geleden je rijbewijs gehaald hebt, maar je toch niet zeker genoeg voelt om zelfstandig de weg op te gaan, of wanneer je tijdens het rijden merkt dat er situaties zijn waarin je je niet op je gemak voelt, kun je bij Rijschool BAAS een opfriscursus volgen. Je bepaalt dan in overleg met de instructeur hoeveel lessen je gaat volgen, en welke onderdelen in elk geval aan bod moeten komen. (Bijvoorbeeld invoegen op de snelweg of het weer op peil brengen van je bijzondere manoeuvres).

Een opfriscursus is ook uitermate geschikt voor mensen die al een tijd niet meer hebben gereden of niet gewend zijn aan het drukke verkeer in bijvoorbeeld een nieuwe woonplaats. Met een instructeur achter je om je, waar nodig, te ondersteunen en te begeleiden leer je weer wennen aan het rijden op een motor en omgaan met al het andere verkeer op de weg. Vaak is een klein aantal herhalingslessen al genoeg om weer zelfverzekerd de weg op te gaan.

Hoeveel rijlessen nodig?
Natuurlijk vraag je je af hoeveel rijlessen je nodig hebt voordat je klaar bent om een praktijkexamen te gaan doen. We kunnen je gouden bergen beloven maar eerlijk gezegd is het voor ieder persoon anders.

Gemiddeld zijn er zo’n vijftien tot twintig rijlessen nodig om de volledige leerstof onder de knie te krijgen. Er zijn mensen die wat meer lessen nodig hebben maar er zijn natuurlijk ook natuurtalenten die het met minder lessen afkunnen. Aangezien jij al zo slim bent dat je de informatie van Rijschool BAAS aan het doorlezen bent gaan we ervan uit dat je ons gemiddeld aantal rijlessen, of minder, nodig zult hebben voordat jij je praktijkexamen zult gaan afleggen.

Wanneer je start met je rijlessen kan je instructeur vaak al tijdens de eerste of tweede rijles inschatten hoeveel rijlessen je nodig zult hebben. Je instructeur zal je een advies geven maar als jij het niet eens bent met het advies kun je dit gewoon zeggen en zal de instructeur zijn lesschema aanpassen op jouw wensen. We raden je echter wel aan om te luisteren naar de adviezen van je instructeur omdat het zonde is om een praktijkexamen te gaan afleggen wanneer het vooraf al bekend is dat er maar een kleine kans is dat je slaagt. Je kan beter wat extra lessen nemen en met een grote kans op slagen het praktijkexamen afleggen. Een instructeur van Rijschool Baas zal je nooit méér rijlessen laten afnemen dan dat jij daadwerkelijk nodig hebt, een rijbewijs halen is namelijk al duur genoeg.

Gingen je voor

%

Slagingspercentage

Dagen per week