Wanneer de instructeur, door welke reden dan ook, te laat bij jouw aankomt voor je rijles zal de tijd die je misloopt in een volgende les worden ingehaald. De lessen worden in overleg gepland, het is mogelijk om ‘s morgens, overdag, ’s avonds en in het weekend te rijden. Je kunt zelf aangeven waar je gehaald of gebracht wil worden. Tijdens je rijlessen leren we je rijden volgens de normen en richtlijnen van het CBR. Wanneer blijkt dat er punten zijn waar je extra aandacht voor nodig hebt zal daar uiteraard meer op geoefend worden. Je rijdt steeds in dezelfde, rookvrije, auto. Je zal altijd les krijgen van dezelfde rij-instructeur (mits je ontevreden bent natuurlijk). De instructeur houdt voor elke leerling een lesschema bij, waarop je je vorderingen precies kunt zien.
De Tussentijdse Toets wordt afgenomen door een echte examinator van het CBR, het slagingspercentage van het praktijkexamen is 20% hoger nadat er tijdens de rij-opleiding een Tussentijdse Toets is afgelegd.
LET OP! Je moet wel in het bezit zijn van je THEORIE CERTIFICAAT om een Tussentijdse Toets te kunnen afleggen.
Ben je bang om te zakken voor het praktijk-examen bij het CBR? Of ben je eerder gezakt en denk je dat de angst een negatieve invloed had op het resultaat van je examen? Dan kan het zijn dat je last hebt van faalangst.
Faalangst is de angst om te falen of de angst om niet aan verwachtingen die jij hebt, of die anderen van je hebben, te kunnen voldoen.
Wanneer je weet dat je last hebt van faalangst, of het vermoeden hebt dat faalangst je zal belemmeren tijdens je examen dan is het belangrijk om dit te bespreken met de persoon die jouw naar je rijbewijs begeleidt. Wees hier dus openhartig over en bespreek het, dan kunnen jullie kijken wat je er aan kunt doen en kan je alle mogelijkheden benutten om je angst te verminderen.
Het CBR erkent het probleem van faalangst omdat relatief veel mensen last hebben van deze angst. Om een oplossing te bieden voor dit probleem, hebben ze het ‘faalangst-examen’ in het leven geroepen. Dit is begonnen als proef en het heeft goede resultaten opgeleverd. Kandidaten die last hebben van faalangst hebben met dit speciale examen een realistischer beeld over het eindresultaat omdat de factor angst om te falen minder meespeelde tijdens het doen van het examen.
Van dit faalangst-examen kan iedereen gebruik maken die denkt hiervoor in aanmerking te komen. Dus als je het vermoeden hebt dat je een grote, ongezonde of extreme angst hebt voor het doen van het examen, dan is het faalangst-examen wellicht wat voor jou.
Een faalangst-examen duurt langer dan een normaal examen, namelijk in totaal 80 minuten. Het bijzondere er aan is dat je start met een intakegesprek. In dit gesprek bespreek je je angsten met de examinator, dit zorgt ervoor dat je rustig met het examen kunt beginnen. Als je trouwens denkt dat dit examen makkelijker is dan het reguliere examen, kom je van een koude kermis thuis. Het examen is even moeilijk maar duurt wel langer omdat er tijd wordt genomen om de kandidaat, jou dus, de kans te geven met een gerust gevoel aan het examen te laten deelnemen. Het is even moeilijk omdat je nog steeds moet voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’, net als elke bestuurder op de weg.
Als je al een tijdje geleden je rijbewijs gehaald hebt, maar je toch niet zeker genoeg voelt om zelfstandig de weg op te gaan, of wanneer je tijdens het rijden merkt dat er situaties zijn waarin je je niet op je gemak voelt, kun je bij Rijschool BAAS een opfriscursus volgen. Je bepaalt dan in overleg met de instructeur hoeveel lessen je gaat volgen, en welke onderdelen in elk geval aan bod moeten komen. (Bijvoorbeeld invoegen op de autosnelweg, inparkeren of inrijden van parkeergarages.)
Een opfriscursus is ook uitermate geschikt voor mensen die al een tijd niet meer hebben gereden of niet gewend zijn aan het drukke verkeer in bijvoorbeeld een nieuwe woonplaats. Met een instructeur naast je om je, waar nodig, te ondersteunen en te begeleiden leer je weer wennen aan het rijden in een auto en omgaan met al het andere verkeer op de weg. Vaak is een klein aantal (3 tot 5) herhalingslessen al genoeg om weer zelfverzekerd de weg op te gaan.
Rijschool BAAS maakt gebruik van een lesschema. Op deze kaart worden je vorderingen precies bijgehouden door je instructeur. Zo kan je altijd bekijken hoe je er voorstaat en waar eventueel nog aan gewerkt moet worden om het examenniveau te behalen.
Basis Pakket
15 Lessen *- Vrijblijvende Proefles
- Ervaren Rij-instructeurs
- Flexibel
- Geen wachttijden CBR
Zekerheid Pakket
15 Lessen *- Tussentijdse toets
- Ervaren Rij-instructeurs
- Flexibel
- Geen wachttijden CBR
Spoedcursus
30 lessen *- Tussentijdse toets
- Ervaren Rij-instructeurs
- Binnen 10 dagen
- Betalen in termijnen *
Veel Gestelde Vragen
Bieden jullie ondersteuning aan faalangst en verkeerstrauma's?
Tevens is er een methode ontwikkeld om rijexamenangst te leren beheersen. We luisteren dan naar de betreffende leerling en zullen zoeken naar manieren om de examenvrees te verhelpen of om deze te beheersen. Het is namelijk niet altijd zo dat je een “tabletje” neemt en al je angst weg is. Informeer bij de Rijschool naar de mogelijkheden voor mensen met verkeerstrauma’s of rijexamenangst.
Leer ik bij jullie milieubewust te rijden?
Rijschool Baas uit Amsterdam is één van de rijscholen die zich heeft bekwaamd in deze moderne rijstijl. De rijstijl wordt aangeleerd aan alle leerlingen van de rijschool in categorie B (personenauto). Met de bedoeling om een nieuwe generatie automobilisten en chauffeurs op te leiden die veiliger, comfortabeler en energiebewuster rijdt.
Voor elke opleiding geldt dat wij het principe van “Het Nieuwe Rijden” zullen hanteren welk integraal is opgenomen in onze rijopleiding.
Bieden jullie een 6 of 10 daagse rijopleiding?
Met je rij-instructeur bespreek wanneer je de rijlessen wilt volgen. Vanwege de duur van de rijopleiding kun je starten met praktijklessen zodra je in het bezit bent van een theoriecertificaat.
Ik heb al een tijdje niet gereden, hebben jullie ook een opfriscursus?
Een opfriscursus is ook uitermate geschikt voor mensen die al een tijd niet meer hebben gereden of niet gewend zijn aan het drukke verkeer in bijvoorbeeld een nieuwe woonplaats. Met een instructeur naast je om je, waar nodig, te ondersteunen en te begeleiden leer je weer wennen aan het rijden in een auto en omgaan met al het andere verkeer op de weg. Vaak is een klein aantal (3 tot 5) herhalingslessen al genoeg om weer zelfverzekerd de weg op te gaan.
Hoeveel rijlessen nodig?
Gemiddeld zijn er zo’n twintig rijlessen nodig om de volledige leerstof onder de knie te krijgen. Er zijn mensen die wat meer lessen nodig hebben maar er zijn natuurlijk ook natuurtalenten die het met minder lessen afkunnen. Aangezien jij al zo slim bent dat je de informatie van Rijschool BAAS aan het doorlezen bent gaan we ervan uit dat je minder dan twintig óf twintig rijlessen nodig zult hebben voordat jij je eerste praktijkexamen zult gaan afleggen.
Wanneer je start met je rijlessen kan je instructeur vaak al tijdens de eerste of tweede rijles inschatten hoeveel rijlessen je nodig zult hebben. Je instructeur zal je een advies geven maar als jij het niet eens bent met het advies kun je dit gewoon zeggen en zal de instructeur zijn lesschema aanpassen op jouw wensen. We raden je echter wel aan om te luisteren naar de adviezen van je instructeur omdat het zonde is om een praktijkexamen te gaan afleggen wanneer het vooraf al bekend is dat er maar een kleine kans is dat je slaagt. Je kan beter wat extra lessen nemen en met een grote kans op slagen het praktijkexamen afleggen. Een instructeur van Rijschool BAAS zal je nooit méér rijlessen laten afnemen dan dat jij daadwerkelijk nodig hebt, een rijbewijs halen is namelijk al duur genoeg.
Gingen je voor
%